PlanteazaBiserica.pngAdică?, se vor întreba probabil mulţi dintre cititorii noştri. Să explicăm aşadar.

Cine să planteze?
Dumneavoastră
. Credinciosul de rând sau de poziţie, cu pasiune pentru oameni, pentru România şi neapărat secundat de autoritatea unei biserici care să vă asiste, să vă trimită, să vă împărtăşească viziunea şi să vă susţină.

Sunt pastorul unei biserici. De ce să plantez o biserică nouă?

  1. Deoarece nevoia reclamă acest lucru. Actualmente, în România există încă 9.800 de sate fără o biserică evanghelică şi 21 oraşe care aşteaptă să fie confruntate cu Evanghelia. Aveţi informaţii despre judeţul dvs? Aflaţi aici.
  2. Deoarece este voia lui Dumnezeu ca biserica locală să aibă o viziune şi o strategie în acest sens.

Cum poate ajuta MMU?
MMU are experienţa a 15 ani de eforturi de mobilizare a bisericilor evanghelice pentru plantarea de biserici. Aproximativ 800 de biserici au fost plantate în perioada 1994-2008 ca rezultat al eforturilor unor lideri care şi-au asumat viziunea de a planta prin asistarea MMU.

  • Prin instruire

MMU pune la dispoziţia bisericilor din România cursuri de instruire în plantare de biserici. Bisericile pot astfel să îşi însuşească viziunea saturării României cu Evanghelia, dar şi să descopere metode eficiente de realizare a acestui deziderat.

  • Prin statisitici

În parteneriat cu OC România, MMU pune la dispoziţia bisericilor statistici curente ce privesc prezenţa evanghelică din ţara noastră.

  • Prin proiecte strategice

Se întâmplă adesea ca o biserică locală să aibă nevoie de asistenţă în elaborarea unor proiecte strategice de plantare de biserici. Fie la nivel local, fie la nivel judeţean ori chiar regional, MMU are experienţa şi competenţa elaborării unor astfel de proiecte. Daţi-ne ocazia să vă slujim!